Απίστευτο! Υφάσμα με 3D ιδιότητες θα κρύβει τις ατέλειες σώματος!

Απίστευτο! Υφάσμα με 3D ιδιότητες θα κρύβει τις ατέλειες σώματος!
Επιστήμονες από την Αγία Πετρούπολη δημιούργησαν ένα νέο ύφασμα με 3D-ιδιότητες.Τα ενδύματα απ’αυτό το ύφασμα θα κρύψoυν τις ατέλειες της φιγούρας και θα τονίσουν τα πλεονεκτήματά της.
Ο καθοριστικός ρόλος στην δημιουργία του νέου υφάσματος ανήκει στον Νικολάι Σαφιάνικοφ, συνεργάτη του Κρατικού Πανεπιστημίου Ηλεκτροτεχνικής της Αγίας Πετρούπολης. Μέχρι τώρα δεν ήταν κατορθωτό να δημιουργηθεί το εφέ surround-shirt (τρισδιάστατης απεικόνισης) σε υφάσματα. Ο Σαφιάνικοφ είχε κάνει πολλά πειράματα πριν συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μέσω ειδικής, «διαγώνιας» διαπλοκής νημάτων του υφάσματος.
Εκτός απ’ αυτό, πάνω στην επιφάνεια του υφάσματος δημιουργούνται ανάγλυφες λωρίδες διαφορετικού πλάτους και διαφορετικών κατευθύνσεων, οι οποίες διακόπτονται περιοδικά με ιδιαίτερο τρόπο. Όλα αυτά, καθώς επίσης και οι ιδιομορφίες του ανθρώπινου ματιού κάνουν ότι τέτοιο σχήμα να γίνεται αντιληπτό οπτικά ως τρισδιάστατο.

Το σχήμα δημιουργείται με βάση ειδικό πρόγραμμα του Σαφιάνικοφ και το ύφασμα κατασκευάζεται σε συνηθισμένη μηχανή. Ο Νικολάι Σαφιάνικοφ δούλευε για την κατασκευή του 3D υφάσματος από το 2008 και η άδεια ευρεσιτεχνίας του στάθηκε η τριακοστή τρίτη στη συλλογή των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του εφευρέτη.

Το ύφασμα 3D ανοίγει νέες προοπτικές για την ελαφρά βιομηχανία και τη βιομηχανία της μόδας. «Φανταστείτε πόσο εντυπωσιακά θα φαίνονται οι t-shirts φλανέλες, πουκάμισα ή γραβάτες με τρισδιάστατα σχέδια!

Μάλιστα, ανάλογα με την γωνία που κοιτάμε κάποιο πράγμα ή σχέδιο, μπορεί να γίνεται τρισδιάστατο, είτε δυσδιάστατο και πάλι, είτε να αλλάζει μόνο ένα μέρος του σχεδίου. Κατά την κίνηση του ανθρώπου, αυτές οι ιδιότητες του υφάσματος θα είναι ιδιαίτερα καταπληκτικές. Ακόμη και χωρίς το σχέδιο, το 3D ύφασμα θα κεντρίσει οπωσδήποτε το ενδιαφέρον των σχεδιαστών μόδας γιατί όλα τα ραμμένα απ’αυτό το ύφασμα ενδύματα μόδας μπορούν να αλλάζουν οπτικά τον όγκο τους»,- είπε ο Σαφιάνικοφ.

Έτσι, λοιπόν, χωρίς τη βοήθεια των πλαστικών χειρουργών, αλλά φορώντας μόνο κανένα μπλουζάκι από το 3D ύφασμα μπορεί να μεγαλοποιηθεί το στήθος είτε χωρίς τις εξαντλητικές ασκήσεις, αλλά βάζοντας μόνο ένα απλό φόρεμα μπορείτε να μειώσετε τη μέση σας.

Μία από τις επιχειρήσεις της περιοχής Ιβάνοβο έχει ήδη δημιουργήσει πρότυπα του νέου υφάσματος και τώρα ετοιμάζεται για μαζική παραγωγή του. Προβλέπεται ότι η πρώτη παρτίδα ενδυμάτων από το 3D ύφασμα θα είναι στολή παραλλαγής για στρατιωτικούς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις