Οι ομορφότερες παραλίες της Ανατολικής Μάνης

 

ΛΙΜΕΝΙ

Μια τέλεια μίξη, τυρκουάζ αλλά και σκουρα μπλέ νερά που δημιουργούνται απότομα στον ίδιο κολπίσκο, πέτρα και ολόφρεσκα ψάρια!
Το πιο κοσμοπολίτικο μέρος της Μάνης, μια βουτιά στα νερά του, μανιάτικοι μεζέδες και μια καλή παρέα, νομίζω οτι δεν θές κατι άλλο απο τη ζωή σου το καλοκαίρι!

ΜΕΖΑΠΟΣ

Πατρίδα, νερά σκουροπράσινα που συναντάς μόνο στα Επτάνησα και βράχους που συναντάς μόνο στις Κυκλάδες. Στην μέση εκτείνετε η χερσόνησος γνωστή με το όνομα Τηγάνι μιας και έχει το ανάλογο σχήμα. Μια πανέμορφη και όχι τόσο διάσημη παραλία, γεμάτη μανιατόπαιδα με τις γιαγιάδες τους.

ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ

Δεν την λες και την πιο όμορφη από όλες τις παραλίες της Μάνης άλλα αποτελεί μια όμορφη στάση για καλό φαγητό και ένα πολύ ποιητικό σκηνικό για φωτογραφίες, κυρίως τον χειμώνα που η θάλασσα είναι αγριεμένη και τα σύννεφα έτοιμα τα κατακλύσουν τον ορμίσκο.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ

Μια παραλία που μόνο οι Μανιάτες γνωρίζουν. Εδώ συναντάμε prive καταστάσεις και σαφέστατα είναι για λίγους και εκλεκτούς και έτσι θα μείνει.
Με μια σπηλιά στα δεξιά, άσπρα βότσαλα, δροσερά (λόγω της σκιάς του βράχου) και κρυστάλλινα καθαρά νερά όπως όλες οι παραλίες της Μάνης.
Δεν θα αναφέρω παραπάνω πράγματα, είναι το μυστικό μας.

ΜΑΡΜΑΡΙ

Για πολλούς ανήκει στις top παραλίες της Λακωνικής Μάνης κυρίως για την μαγευτική Δύση του ηλίου. Μία αμμουδιά – έκπληξη, κρυμμένη ανάμεσα στους γυμνούς λόφους στον δρόμο από την Βάθεια προς το Ταίναρο, στη νοτιοδυτική μύτη της χερσονήσου της Μάνης. Δημοφιλής σε Έλληνες και ξένους τουρίστες με δυνατότητα για free camping.

ΤΑΙΝΑΡΟ

Το συγκεκριμένο μέρος αποτελεί το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και αυτό από μόνο του το καθιστά ξεχωριστό. Στο Tαίναρο δεν θα βρείτε ακρίβως παραλία αλλά ένα όρμισκο δίπλα στο ναό του Ποσειδώνα και το νεκροπομπείο που λέγεται ότι στέλνονται οι νεκροί στον άλλο κόσμο και το οποίο είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις και μόνο οι ντόπιοι μπορούν να σε φέρουν εκεί.
Εκτός από τα άνωθεν που το καθιστούν παράξενα ξεχωριστό, τα νερά του είναι ιδιαίτερα παρθένα μιας και οι περισσότεροι επισκέπτες πηγαίνουν για το οδοιπορικό τους στο φάρο του Ταινάρου και απλά ρίχνουν μια βουτιά στον ορμίσκο για να δροσιστούν.

ΠΟΡΤΟ ΚΑΓΙΟ

Το απάγκιο των ιστιοφόρων που ταξιδεύουν την Μεσόγειο! Μπορεί κάποιος να δει αμέτρητα είδη σκαφών σε ένα από τα πιο απάνεμα λιμανάκια της Μάνης.

ΑΜΠΕΛΟΣ

Ίσως από τις πιο όμορφες παραλίες στην Μάνη. Η αντίθεση που προσφέρει το σκληρό τοπίο με τα σμαραγδένια πεντακάθαρα νερά είναι ανεπανάληπτη!
Τέτοια νερά ίσως να μην υπάρχουν αλλού στη Μάνη!
Ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς, κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με άλλες παραλίες στην Ελλάδα που προσφέρουν το κλασσικό: καταγάλανα νερά με λευκή άμμο.

ΑΛΥΠΑ

Μια πανέμορφη παραλία αντίστοιχης ομορφιάς με την προηγούμενη, βότσαλα και σμαραγδένιο χρώμα ίσως λίγο πιο ήπια σε σχέση με την προηγούμενη και λίγο πιο ρηχή.
Αλλά έχει και αυτή τη χάρη της. Αποτελεί μια top secret παραλία, για όσους θέλουν να απολαύσουν τις βουτιές τους σε prive σκηνικό με πετρόκτιστα πυργάκια που δημιουργούν ειδυλλιακή ατμόσφαιρα για μπάνιο.

ΚΟΚΚΑΛΑ

Μια παραλία που συνδυάζει το άσπρο βότσαλο της Μάνης με τα τυρκουάζ νερά των Κυκλάδων! Όμορφο τοπίο με μια εκκλησία να ξεπροβάλει δίπλα στο κύμα.

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Βρίσκεται στον δρόμο για τον Κότρωνα και αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Λακωνικής Μάνης. Έχει ψιλή, χρυσαφένια άμμο, κρυστάλλινα νερά, φουντωτές πικροδάφνες, ελάχιστο κόσμο και ένα παράξενο εκκλησάκι στην άκρη της, το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών. Λέγεται ότι αποτελεί το κουφονήσι της Μάνης..

ΚΟΤΡΩΝΑΣ

Λιμανάκι πανέμορφο, παραλία με μαύρη άμμο και μερικές ταβερνούλες. Οργανωμένη παραλία με ρηχά νερά που προσελκύει κυρίως οικογένειες και ταυτόχρονα συνδυάζει ηρεμία και χαλάρωση.

ΣΚΟΠΑ

Ο Κότρωνας συνδέεται με τη νησίδα Σκοπά, με χερσόνησο μήκους 300 μ., στο οποίο έχουν βρεθεί όστρακα, οψιανοί λίθοι και ταφές σε πιθάρια. Συνδυάστε δύο παραλίες σε μία!

ΧΑΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΑ

Εκεί στη Χαλικιά του Βάτα κάτω απ’ το Φλομοχώρι και δεξιά του Κότρωνα περνώντας μέσα από τα έντονα αρώματα του φασκόμηλου, της ρίγανης και του θυμαριού (αφού κορφολόγησεν ενδεικτικά το θυμίαμα των αρωμάτων τους) απλώθηκε στο μικρό ψαροχώρι της Χαλικιάς. Το όνομα αυτό το πήρε από τα πολλά βότσαλα-χαλίκια που είναι όλη η παραλία.

ΣΚΟΥΤΑΡΙ

Καθαρά νερά με άμμο που δεν κολλάει διαρκώς ώστε να προκαλεί εκνευρισμό όπως πολλές άλλες παραλίες, καθαρά νερά αλλά για να λέμε και την αλήθεια όχι ξεχωριστής ομορφιάς.

ΒΑΘΥ

Μια παραλία με χαλίκια, αρκετά μεγάλη έκταση και όμορφα νερά αξίζει μια επίσκεψη μιας και είναι πολύ κοντά στο Γύθειο. Ενδείκνυται κυρίως για τους λάτρεις των οργανωμένων παραλιών και των water sports.
Όσοι λατρεύουν τα παιχνίδια στη θάλασσα (σαμπρέλες, καναπές κ.α.) θα πρέπει να την επισκεφτούν.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ

Νερά ιδανικά δροσερά και βαθιά! Μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στο Γύθειο με έκταση πέραν των 5 χιλιομέτρων. Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Λακωνικής Μάνης. Κάποιοι στην ιδέα του ταξιδιού τους για το Γύθειο έχουν στο νου τους την τεράστια παραλία του Μαυροβουνίου και τα καταλύματα εκεί.
Κατά μήκος της λειτουργούν προσεγμένοι ξενώνες, καφετέριες και εστιατόρια. Για τους λάτρεις του windsurfing και του kitesurfing το Μαυροβούνι θεωρείται must.
Εκεί βρίσκετε και το Σταθμό του Συλλόγου «Αρχελών» για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Καρέτα – Καρέτα». Την άνοιξη, μπορεί να δείτε μερικές να βγαίνουν στην παραλία για να γεννήσουν τα αυγά τους.

ΝΑΥΑΓΙΟ

Το Ναυάγιο είναι μια παραλία κόσμημα για το νομό Λακωνίας. Λίγο έξω από το Γύθειο θα συναντήσετε ίσως την παραλία που τα έχει όλα. Πλήθος φωτογράφων ανά το κόσμο το έχουν απαθανατίσει!!
Στοιχεία δεν υπάρχουν πολλά για το συγκεκριμένο ναυάγιο. Κάποιοι λένε ότι είναι 15 ετών εγώ όμως βρήκα κάποιες πληροφορίες ότι είναι προγενέστερο του 1977. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ναυάγιο και το οποίο δένει αρμονικά με το τοπίο της περιοχής. Σήμερα αποτελεί τουριστική ατραξιόν και θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως πλοίο φάντασμα καθώς δεν βρέθηκε ποτέ ο κάτοχος του….

ΤΡΙΝΗΣΑ

Μια παραλία που για τους λάτρεις της κολύμβησης αποτελεί μια θαυμάσια πρόκληση, μιας και υπάρχουν 3 νησάκια καταμεσής της θάλασσας έτοιμα για εξερεύνηση. Τα νησάκια είναι ακατοίκητα η μάλλον κατοικήσιμα μόνο για γλάρους. Παλιότερα η παραλία ήταν γυμνιστών κυρίως την εποχή των γονιών μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις