Λουτράκι: Προγραμμάτισε ένα διήμερο ταξίδι ή τις διακοπές του Πάσχα

 

Σταθερή αξία, επιστρέφεις ξανά και ξανά

Λουτράκι, σταθερή αξία. «Ο νέος είναι ωραίος μα πάντα ευτυχώς ο παλιός είναι αλλιώς», λέει το άσμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη κι αν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάποιον ταξιδιωτικό προορισμό. Με τον χρόνο να κυλάει, όπως είναι λογικό, συνεχώς θα προκύπτουν και νέοι οι οποίοι, ειδικά όσο είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό, θα είναι ωραίοι, αλλά πάντα ο παλιός θα είναι αλλιώς και όπου «παλιός» μπορούμε να βάλουμε το Λουτράκι. Old but classic και ποτέ δεν απογοητεύει! Και όχι μόνο επειδή απέχει μόνο 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα και δε θα χάσεις χρόνο μέχρι να φτάσεις, αλλά και επειδή πάντα θα είναι μια καλή απόδραση.

Οργανώστε το ταξίδι


 Το να επιλέξεις το Λουτράκι για μια απόδραση Σαββατοκύριακου, για παράδειγμα, δείχνει ότι έχεις έντονη ανάγκη να απομακρυνθείς για λίγο από την πόλη. Από τον έντονο ρυθμό της καθημερινότητας. Από το άγχος, την πίεση. Τι καλύτερο, επομένως, από το να απολαύσει τον εντελώς διαφορετικό ρυθμό του συγκεκριμένου προορισμού;

Με τα Γεράνια όρη να προσθέτουν τη δική τους πανέμορφη πινελιά, μπορείς να απολαύσεις τη φυσική ομορφιά της περιοχής κάνοντας τις βόλτες σου στα, επίσης όμορφα, μονοπάτια. Παράλληλα, έχεις την επιλογή της ορειβασίας, αν θέλεις να κουραστείς και λίγο, απολαμβάνοντας παράλληλα τη θέα που πραγματικά αξίζει.


 

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μη θες να κάνεις ορειβασία ή να περπατήσεις στα μονοπάτια, αλλά να εμπλουτίσεις τις ιστορικές σου γνώσεις. Να επιβεβαιώσεις, στο κάτω-κάτω, ότι το Λουτράκι δεν είναι μόνο τα θερμά του νερά, η λουτρόπολη. Λουτράκι σημαίνει και ιστορία και η επιβεβαίωση μπορεί να έρθει με μια βόλτα στο Ηραίο, τον ναό προς τιμήν της θεάς Ήρας. Ναός που χρονολογείται στο 800 π.Χ. Παράλληλα, μπορείς να πεταχτείς ως το Σκάλωμα, όπου βρίσκονται οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι οποίοι μέχρι και πριν λίγα χρόνια δεν ήταν ευρέως γνωστοί στους επισκέπτες.

 

Λουτράκι: Από τη Διώρυγα της Κορίνθου, στην παραλία

Όταν λέμε Λουτράκι, φυσικά, δε γίνεται να μην σκεφτούμε τον Ισθμό της Κορίνθου, ο οποίος απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα. Μπορείς πολύ εύκολα, επομένως, να κάνεις μια επίσκεψη και εκεί, όπως μπορείς επίσης με ένα μικρό καράβι να πας στη λίμνη της Βουλιαγμένης, η οποία επίσης είναι πολύ κοντά.

  Γενικά η βόλτα στην παραλία του Λουτρακίου θα σε ηρεμήσει αρκετά. Θα συνδυαστεί, βέβαια, με μία βόλτα στα εστιατόρια της περιοχής για να πάρεις δυνάμεις και να βγάλεις το πρόγραμμα όπως το έχεις σχεδιάσει. Το Λουτράκι είναι ένας προορισμός που σίγουρα έχεις επισκεφθείς. Και σίγουρα θα ξαναπάς.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις